Funderar du på att skaffa bollmaskin?

Som padelanläggning finns det fina möjligheter med bollmaskiner men det finns också en del utmaningar.

Möjligheter

Antal padelspelare som tränar med bollmaskin har blivit allt fler det senaste året. Fler och fler hallar/anläggningar skaffar också bollmaskin. Väldigt mycket pekar dessutom mot en fortsatt ökning under kommande år. Som padelhall har man således möjligheten att öka beläggningen och intäkterna genom att bygga upp en lokal träningskultur kopplat till bollmaskiner. Vi kan redan idag, bland våra partnerhallar, se många som lyckats riktigt bra.  

Utmaningar/problem

Den största problemet för padelhallar/anläggningar har varit driftsäkerheten, dvs bollmaskinerna har gått sönder eller fått driftstopp. Detta har i sin tur lett till att vissa hallar har fått missnöjda kunder. En del hallar har också haft utmaningar med att få bra volymer uthyrning eller med andra ord bygga en lokal träningskultur. 

Lösningen på problemen

Vi har tillsammans med våra partnerhallar hittat en lösning som funkar riktigt bra. Lösningen baserar sig på att hallarna hyr maskinen av oss istället för att köpa den. Vi ansvarar då till 100% för drift, service och support. Dvs när en maskin går sönder eller får driftstopp ringer hallarna till oss. Först försöker vi lösa problemet över telefon eller videosamtal. Om vi inte lyckas med det så skickar vi en ny fungerande maskin direkt och hämtar upp den trasiga maskinen. Leveranstiden här är oftast 2 arbetsdagar men det kan förekomma att det tar 3-5 arbetsdagar. På så sätt minimerar vi, tillsammans med våra partners/hallar, risken för missnöjda kunder samtidigt som vi skapar ett fundament för att bygga en lokal träningskultur kopplat till bollmaskiner.

I samarbetet ingår också en utbildning i hur man, genom marknadsföring, kommunikation och aktiviteter får spelarna att börja träna med bollmaskin. Förutsatt att hallarna följer vår utbildning och rekommendationer så är sannolikheten väldigt stor att beläggningsgraden ökar, speciellt på dagtid vardagar.

Frågor eller funderingar?

Boka upp ett ett möte med oss eller ring. Du kan boka upp ett tele/videomöte här. Vill du hellre träffa oss på Padel Expo mässan kan du boka in en tid för möte med oss här.