Här jämför och betygsätter vi bollmaskiner för padel.

Läs jämförelser och betyg nedan eller kontakta oss direkt.

Vilken bollmaskin ska jag välja?

Det finns många olika bollmaskiner på marknaden. I skrivandets stund (januari 2022) är alla bollmaskiner på marknaden framtagna för tennis men ett fåtal har ett så kallat ”Padel-mode”.

Klicka här om du vill gå direkt till vilken bollmaskin vi rekommenderar. För att få en bättre förståels, läs vidare.

Ska man införskaffa sig en bollmaskin i dagsläget ska man definitivt välja en bollmaskin som har ”Padel-mode”. VARNING – köp inte en bollmaskin med ”Padel-mode” utan att läsa klart texten nedan. Som padelhallsägare eller privatperson är det viktigt att vara medveten om att även dessa maskiner har ganska stora begränsningar.

Lite förenklat kan man säga att med bollmaskiner för tennis kan man träna repetitiva grundslag, bakglas och volleys. Bollmaskiner med ”Padel-modes” adderar även en dimension i att kunna träna repetitivt för bandeja, vibora och smash.

För en viss målgrupp (1-4 på Matchi skalan) räcker det med att träna utifrån ovan nämnda upplägg men som padelhallsägare bör man vara medveten om att den största målgruppen för bollmaskin är (Matchi nivå 5 och uppåt) har högre krav. Denna målgrupp vill kunna jobba med övningar där man varierar slagserien, exempelvis:
Volley-Bandeja-Volley-Bandeja etc etc..

Detta klarar alltså inte dagens bollmaskiner. Men vi ser ljuset i tunneln. Vi tror och hoppas att, innan året (2022) är slut, kommer det finnas bollmaskiner på marknaden som är anpassade för padel, och som klarar av att möta behoven från dom allra flesta nivåer av padelspelare.

Jämförelse bollmaskiner?

Vi har jämfört och betygsatt bollmaskiner utifrån de parametrar som vi anser vara viktigast vid införskaffande av bollmaskin.
Bollmaskin Padel-mode Driftsäkerhet (1-10) Användarvänlig Möter behov (Nivå 1-4) Möter behov (Nivå 1-8)
Spinfire Pro 2 (V1)
Ja
6,5/10
Ja
Ja
Nej
Spinfire Pro 2 (V2)
Ja
5/10
Ja
Ja
Nej
Spinshot player
Nej
6/10
Ja
Ja
Nej
Lobster Elite 2
Nej
6/10
Nej
Nej
Nej
Powershot NG3
Nej
9/10
Nej
Nej
Nej
Tennis Tutor/Tennis Cube
Nej
6/10
Ja
Nej
Nej

Vi rekommenderar följande bollmaskin i nuläget.

I dagsläget finns det inga bollmaskiner för padel som är tillräckligt bra för att vi ska kunna rekommendera ett köp. Istället råder vi alla att vänta i några månader tills det kommer bollmaskiner för padel på marknaden. Ett alternativ tillsvidare är att hyra/leasa/låna en bollmaskin.

Om man inte kan vänta så är den bästa bollmaskinen för padel i nuläget Spinfire Pro V2. Detta eftersom att den har en användarvänlig fjärrkontroll och ett padel-mode som möjliggör korta och höga lobbar, dvs du kan träna smashar, bandeja och vibora. Du kan antingen köpa Spinfire Pro V2 (kontakta oss) eller samarbeta med oss. Vid ett samarbete ingår bollmaskinen i vår tjänst. Läs mer om vår tjänst här.

VIKTIGT: Spinfire Pro V2 finns i två versioner, alltså Spinfire Pro V2 (V1) och Spinfire Pro V2 (V2). V1:an är enligt vår erfarenhet mer driftsäker, dvs V2:an går oftare sönder och blir obrukbar. Med obrukbar menar vi att den får någon form av felmeddelande och således ofta är obrukbar för slutanvändare. V2:an lanserades i okotober 2020 och har sedan dess haft många ”barnsjukdomar”. Tyvärr går inte V1:an att köpa längre vilket också är en anledning att vänta några månader.

Fyll i uppgifterna nedan om du vill få ett mejl när världens första och bästa bollmaskin för padel lanseras.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Därför valde Peter på Prime Padel att samarbeta med Bollmaskin Sweden

Därför bör varje padelhall ha en bollmaskin

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

Magnus Helander
Mail: Info@bollmaskin.se
Telefon: 0766281919